Reserveren

Over ons

Verbrede landbouw – agrarisch aangevuld met recreatie

Wij zijn Johan en Lilian Dobbelaar en wonen en werken in de Quarlespolder. Onze locatie ligt centraal in de provincie Zeeland, te midden van de drie Zeeuwse dorpen Lewedorp, Nieuwdorp en Nieuw- en Sint Joosland en het stadje Arnemuiden.

De Quarlespolder is in de wederopbouwjaren na de Tweede Wereldoorlog ingepolderd. Eind jaren 40 en begin jaren 50 van de vorige eeuw was er namelijk een groot tekort aan goede landbouwgrond in Nederland. Aan de buitenste ring van de polder bevinden zich de akkerbouwbedrijven, in het hart van de polder liggen de fruitteeltbedrijven. De nog vrij jonge Zeeuwse zeeklei en het Europese zeeklimaat zijn zeer geschikt voor het telen van fruit en akkerbouwgewassen.

De ouders van Johan zijn rond 1955 in de Quarlespolder gaan wonen en zij zijn begonnen met het inplanten van de eerste appel- en perenbomen. Over de verdere groei en bloei van boom tot boomvrucht kunt u meer lezen onder de knop fruitteelt. Zoon Johan is opgegroeid in het bedrijf en als een echte fruitteler in hart en nieren heeft hij het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Ook de roots van Lilian liggen binnen de fruitteeltsector.

De klimaatverandering binnen Nederland kan grote gevolgen hebben voor het telen van kwalitatief goede appels en peren. Eén dagtemperatuur van boven de 40 graden Celsius kan fataal zijn voor de interne structuur van het fruit.

Na een aantal warmere zomers is langzamerhand het idee ontstaan om een gedeelte van ons bedrijf in te richten voor recreatiemogelijkheden. Die plannen zijn in de afgelopen periode omgezet in daden en wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat. We zijn klaar voor het ontvangen van gasten en zien uit naar uw komst zodat ook u kunt meegenieten van al dat moois dat onze natuurlijke omgeving te bieden heeft.

Campingterrein in aanbouw:

Grondwerk

Grondwerk in actie.

De aanleg van de kabels.

De aanleg van het kampeerterrein.

De aanleg van het kampeerterrein.

Het plaatsen van de chalets.

Het plaatsen van de chalets.

Het plaatsen van sanitair units.

Het plaatsen van sanitair units.

Het egaliseren van het campingterrein.

Aanplant van de windsingel.