Reserveren

Dag-tips voor dagtrips in Zeeland

Vanwege de werkzaamheden in ons fruitteeltbedrijf is het voor ons wat lastig om een langere periode met vakantie te gaan. Daarom zoeken wij graag dicht bij huis de rust- en genietmomenten op. Zeeland heeft de meeste zonuren en het is ook een erg windrijke provincie. Voor elke windrichting willen wij u een speciale huistip meegeven. Elke kompasrichting heeft zo zijn eigen charmes en specialiteiten.

Noordelijke richting:

Het historische stadje Veere ligt op acht kilometer afstand van onze camping en is makkelijk met de fiets te bereiken. In dit kleine stadje bevinden zich idyllische straatjes en historische panden. Er zijn kleine, gezellige winkeltjes aanwezig en er zijn ook voldoende horecagelegenheden. Het is fijn om even een rustpauze in te lassen, even bijkomen op een bankje in de zon en genieten van het uitzicht op de sfeervolle jachthaven. Op een zomerse dag is daar van alles is te zien. Verder loopt er over de oude stadswallen van Veere een hele mooie wandelroute met uitzicht over het Veerse Meer. Tijdens deze wandelroute kunt u zelfs nog een stukje door een oud bastion uit de tijd van Napoleon lopen.

Op de heenweg kunt u fietsen via Arnemuiden en Kleverskerke. U kunt het rondje compleet maken door voor de terugweg te kiezen voor het fiets-/ wandelpad dat vlak naast het Veerse Meer ligt.

Oostelijke richting:

De bloemdijken in de Zak van Zuid-Beveland zijn ontstaan in een periode waarin een voortdurende strijd moest worden geleverd tegen het steeds weer terugkerende water. Stukje bij beetje is het land op de zee veroverd. In het gebied bevinden zich kronkelende dijken, welen, kreekresten en heggen. U kunt er rustig wandelen en fietsen langs de geurende en kleurende bloemen en planten.

Zuidelijke richting:

Aan het eind van WO II heeft zich in het zuidwesten van Nederland de Slag om de Schelde afgespeeld. Op nog geen vijfhonderd meter van onze locatie is er fel gevochten om de Sloedam. Op vier kilometer afstand van onze camping, in het nabijgelegen Nieuwdorp, bevindt zich het Bevrijdingsmuseum. Dit is een erg mooi museum, heel ruim van opzet, waar u op een indrukwekkende manier wordt meegenomen in het stuk geschiedenis van de provincie Zeeland tijdens de oorlogsjaren van 1939-1945. Om alles goed te bekijken heeft u eigenlijk meer dan één dag nodig.

Westelijke richting:

De Walcherse stranden bevinden zich op ongeveer 20 á 25 kilometer van onze campinglocatie. Wij vinden het heerlijk om op een zomerse dag aan het eind van de middag naar het strand bij Domburg te gaan. Even luieren in de warme zon en afkoeling zoeken in de zee. Uitgerust en opgefrist gaan we vervolgens op zoek naar een gezellig restaurantje om het vakantiegevoel compleet te maken. 

Hieronder nog wat extra dag-tips voor dagtrips in de omgeving van Minicamping Dobbelaar:

Noordelijke richting:
Watersportactiviteiten op het Veerse Meer: suppen, windsurfen, waterskiën, zeilen, boten- en kano verhuur

Delta Park Neeltje Jans: themapark met educatie over de Deltawerken aangevuld met attracties op een voormalig werkeiland van de Oosterscheldekering

Watersnoodmuseum in Ouwerkerk: een ruim opgezet museum waar de watersnoodramp van 1 februari 1953 op een indrukwekkende manier in beeld wordt gebracht

Bezoek aan Zierikzee: monumenten-, haven- en winkelstad

Oostelijke richting:
Fort Ellewoutsdijk: wandelen over het verdedigingswerk met kazematten uit de 19e eeuw

Berkenhof Tropical Zoo te Kwadendamme: ontmoet meer dan 50 verschillende tropische diersoorten in de mini jungle te Kwadendamme

Bezoek Mossel- en Oesterdorp Yerseke: met mogelijkheden voor rondvaart over Nationaal Park de Oosterschelde

Bezoekje aan Goes: ruim aanbod van winkels en terrassen en een leuke stadshaven

Zuidelijke richting:
Fietsvoetveer Vlissingen – Breskens: met aansluitend bezoek aan badplaats Cadzand-Bad of neem een kijkje in bourgondisch Sluis

Strand Kaloot te Borssele: op zoek naar fossiele schelpen en haaientanden

Dagje België: bezoek de Belgische steden Brugge of Antwerpen

Natuurgebied Het Zwin: voormalige zeearm op de grens van Nederland met België voor een avontuurlijke wandeling

Westelijke richting:
Buitendijkse fietspad van Fort Rammekens bij Ritthem naar Vlissingen: verkoeling zoeken aan de waterkant

Boulevard van Vlissingen: met uitzicht op de drukbevaren Westerschelde

Natuurgebied De manteling bij Oostkapelle: aantrekkelijk fiets- en wandelgebied

Toeristisch Domburg: combinatie van strandbezoek, wandelen en vele horeca mogelijkheden

Informeer bij ons voor nog meer leuke uitjes of raadpleeg de site van allyourz.nl/evenementen-in-zeeland of Zeeland Visit.